Matematik

HJÆLP! HURTIG SÅ MULIG !!!

02. november 2011 af øhmmm (Slettet)

jens insætter 9000kr til 11 % p.a. i en bank, der tilskriver rente en gang om årligt.

Hvor meget vil de 9000 kr. være vokset til, hvis han lader dem stå urørt i 4 år? ( den har jeg løst)

resultatet er 13662,63369 kr

hvor mange år tror du pengene skulle stå til 11 % p.a. for at blive fordoblet? (den skal jeg havde hjælp til)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Under de anførte betingelser ganges kapitalen hvert år med faktoren (1+0,11) = 1,11 . Man skal derfor løse ligningen

1,11n = 2 .

Hvis du ikke har lært om logaritmer, kan du i stedet prøve at udregne 1,11 ,  1,112,  1,113 osv. og stoppe, når resultatet er større end 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af Krabasken (Slettet)

Samme formel Kn = K0*(1+r)n

Nu skal du blot isolere n

 


Svar #3
02. november 2011 af øhmmm (Slettet)

forstår det ikke

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2011 af Krabasken (Slettet)

#3

Du har lige selv brugt renteformlen til at finde det første facit . . .


Svar #5
02. november 2011 af øhmmm (Slettet)

ved jeg men jeg spørg om det andet spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man beregner potenserne af 1,11 således:

1,111 = 1,11

1,112 = 1,232

1,113 = 1,368

1,114 = 1,518

1,115 = 1,685

1,116 = 1,870

1,117 = 2,076


Svar #7
02. november 2011 af øhmmm (Slettet)

oki har fundet ud af det nu

 


Skriv et svar til: HJÆLP! HURTIG SÅ MULIG !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.