Matematik
integration
Jeg er lidt i tvivl om hvordan man løser disse:
∫sin(x)*cos(x)dx samt ∫3x*2x^2dx
min tvivl går mest ud på hvordan jeg håndterer at der er to funktioner ganget med hinanden der skal integreres.
Jeg kender godt til integration ved substitution men er ikke sikker på metoden og ved heller ikke hvad jeg skal vælge som t.
vh
Svar #1
04. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)
Hmm, hvad med partiel integration.
∫f(x)*g(x)dx = F(x)*g(x)-∫F(x)*g'(x)dx
Svar #2
04. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)
For den anden kan du vælge u = x^2
Så differentierer du u: du/dx = 2x <=> Isoler dx : dx = du/2x
sætter ind i integralet: ∫3*x*2*x^2 dx = ∫3*x*2*u dx <=> sæt dx ind: ∫3*x*2*u*/(2x)du = ∫3u du = 3/2u^2
Men x^2 = u så svaret er: 3/2x^4
Så essensen er: Vælg et u der kan gøre det simpelt
Husk at grænserne også ændrer sig hvis du integrerer bestemt.
Svar #3
04. november 2011 af bonzoadam (Slettet)
idet du sætter dx ind ændrer du brøken fra du/dx til (2x)du...hvorfor og hvordan:-)
Svar #4
04. november 2011 af bonzoadam (Slettet)
ok den har jeg grejet....trænger vist til en lille pause.-)
Svar #5
04. november 2011 af bonzoadam (Slettet)
mon der er noget galt med min lommeregner for den kommer konstant med et andet resultat:-(
Svar #6
04. november 2011 af bonzoadam (Slettet)
yes nu lykkedes det også for mig at regne den rigtig.
Har stadig ikke knækket sin(x)*cos(x)...det må blive i morgen.
Svar #8
04. november 2011 af SuneChr
V.h.a. substitution:
a∫b sin x ·cos x dx
t = sin x
dt / dx = cos x ⇒ dt = cos x dx
sin a∫sin b t dt = ½·(sin2 b - sin2 a)
Svar #9
04. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
Integralet ∫ 3x·2x2 dx kan klares ved substitution som foreslået i #2, men det er vel simplere blot at regne det ud
∫ 3x·2x2 dx = ∫ 6·x3 dx = 6·x4/4 + k = (3/2)·x4 + k
Benyttes substitution ved beregning af et bestemt integral skal grænserne kun ændres, hvis man ikke substituerer tilbage igen.
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
