Fysik

Elektricitet

06. november 2011 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen

Opgaven jeg gerne vil have hjælp til lyder som følgende opgave (1.9.1 i FysikABbogen 2):

I denne opgave ser vi på et kredsløb med en spændingskilde og en ydre resistor.

Batteriets elektromotoriskekraft er E = 4,5V, og dets indre resistans er Ri = 0,05Ω. Resistansen af den ydre resistor er Ry = 25,00Ω.

a): Beregn strømmen I i kredsen.

b): Begren den effekt batteriet afgiver til kredsen.

c): Beregn den effekt, som afsættes i henholdvis resistoren og i batteriet.

d): Beregn den energi, som batteriet afgiver til kredsen i løbet af 40min.

e): Beregn den energi, som afsættes i henholdsvis resistoren og batteriet i løbet af 40min.

f): Beregn de brøkdele af den afgivne energi, der afsættes i henholdsvis resistoren og batteriet.

 

Jeg vil meget gerne have hjælp til alle opgaverne, da jeg føler mig lidt på bar bund.

Mvh

Christian


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2011 af mathon

a): Beregn strømmen I i kredsen

                                                 ε = (Ri + Ry)·I

                                                 I = ε / (Ri + Ry)  =  (4,5 Ω·A) / ((0,05 + 25,00) Ω) ≈ 0,18 A


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2011 af mathon

 

                         ...hvordan beregner du effekt?


Svar #3
06. november 2011 af ChristianOl (Slettet)

Er ikke sikker men er det ikke vha. formlen:

P = U * I?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2011 af mathon

 

             P = U · I = R·I2 = U2/R              alt efter, hvad man har oplyst


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2011 af mathon

skal vi ikke bare fortsætte
                 i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1097990


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.