Matematik

hurtigt hjælp!

06. november 2011 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 3:
Betragt linjestykket med endepunkterne A, B og med længden 1
A________________________________________B
Vi deler nu linjestykket i to deler og kalder delingspunktet for C
A_________________________C____________ B


Afstanden fra A til C kaldes i det efterfølgende for x


Forklar hvorfor afstanden fra C til B er 1-x


Man siger, at punktet C deler linjestykket i det gyldne snit såfremt


1/x=x/(1-x)


Det gyldne snit optræder igen og igen i kunst og arkitektur. Med henblik på at beregne placeringen af C skal vi kende x.

 

håber virkelig i kan hjælpe mig!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af NejTilSvampe

AC + CB = AB 

hvis AC = x  og AB = 1

x + CB = 1 <=> CB = 1-x

--------------

1/x = x/(1-x) 

gang med x(1-x) på begge sider

1-x = x^2 

læg x-1 til på begge sider

x^2 + x - 1 = 0   løs andengradsligningen for x.


Skriv et svar til: hurtigt hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.