Matematik

hurtigt hjælp!

06. november 2011 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen derved, hvordan man omformere den til en andengradsligning??

 

1/x = x/(1-x)

Det gyldne snit optræder igen og igen i kunst og arkitektur. Med henblik på at beregne placeringen af C skal vi kende x.
Vis at ovenstående ligning kan omformes til andengradsligningen

håber virkelig i kan hjælpe mig! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang over kors.

1-x = x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2011 af emilie1223 (Slettet)

Ham skal du ikke tage dig af ! han ved intet


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Emilie -- du burde holde dig til de tråde, hvor du har noget konstruktivt at bidrage med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2011 af emilie1223 (Slettet)

Det er sandhedn !!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Igen demonstrerer du en opførsel, der svarer til et lille barns.


Svar #6
06. november 2011 af christinaelarja (Slettet)

?? så hvad gøre jeg nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg ved ikke, hvad mere der er at gøre i din opgave. Ved at gange over kors får man 2.-gradsligningen

x2 +x -1 = 0

som sikkert er den, du udelod i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Andersen gør det fuldstændig korrekt, men hvis det går lidt for hurtigt så prøv dette:

 

1/x = x/(1-x)  --> (ganger med (1-x) på begge sider) 

1/x * (1-x) = x/(1-x) * (1-x)  --> (reducerer)

1/x * (1-x) = x  --> (ganger med x på begge sider)

1/x *x* (1-x) = x*x  --> (reducerer)

1-x=x2  --> (flytter rundt)

x2+x-1 = 0    (Dermed andengradsligning)

 

 


Skriv et svar til: hurtigt hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.