Matematik

Hvordan differentiere jeg...

07. november 2011 af Freyr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey kloge hoveder

Kan i hjælpe mig med at differentiere: 

√x+2x-3                 X0=1

 

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2011 af frkhlarsen (Slettet)

Hvis du har en konstant k, og du skal differentierer xk, så får du k*xk-1.

Og så gælder der også andre regler afhængig af hvad du differentierer, som I formentlig har lært om og som gerne skulle stå i en bog eller andet materiale I har fået udleveret.

fx. kvadratroden af x blir til 1/x. 

 

Prøv så at differentiere hvert led for sig og så smide det sammen til sidst.

Herefter kan du indsætte x0 = 1

 


Skriv et svar til: Hvordan differentiere jeg...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.