Matematik

Bestem BD og AC i Firkant ABCD

08. november 2011 af camilla192 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ovenfor ses en skitse af trekant CDH og firkant ABCD.
a) Bestem vinkel D i trekant CDH.
b) Bestem BD og AC i firkant ABCD.

 

Jeg kan ikke finde ud ad finde D? Jeg kan ikke lige komme på hvordan den skal regnes ud?

 

Nogle der vil hjælpe?

 

Jeg har lagt selve opgaven ind, så i kan se hvad det er jeg snakker om....

Vedhæftet fil: matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du ved at sin = modstående katete /hypotenusen

Her sin(D) = 5/6  <=>  D = sin^-1(5/6)
eller hvis i kalder sin^-1 arcsin så er det det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er den samme opgave, som du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1099695 , hvor du også har fået svar. Der er ingen grund til at oprette den samme opgave igen i en ny tråd. Gå tilbage til den oprindelige tråd og fortsæt diskussionen der.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2013 af samia18 (Slettet)

hvordan bestemmer man så BD og AC i firkant ABCD i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2013 af mathon

 

               |BD| er hypotenusen i en retvinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2013 af mathon

 

             |AC| beregnes med cosinusrelationen
             på formen

                                        |AC|2 = |AD|2 + |CD|2 - 2 • |AD| • |CD| • cos(D)

                                    

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2013 af samia18 (Slettet)

Nu er jeg med tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2014 af Yawnz (Slettet)

Men cos(D) er ukendt, hvad gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man kender sin(D). Så kender man også cos(D), når der er tale om vinkler i en retvinklet trekant, da

        sin2(D) + cos2(D) = 1 .


Skriv et svar til: Bestem BD og AC i Firkant ABCD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.