Fysik

Kinematik - Finde tiden

09. november 2011 af Seker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Jeg har fået stillet en opgave, som jeg simpelthen ikke kan komme videre med.

Endten er jeg gået død, efter flere timers intens lektier af flere fag, men er gået i stå nu.

Jeg får stillet dette spørgsmål:

En sten falder frit fra et tårn med højden 35 m over jorden

a) Beregn tiden, indtil stenen rammer jorden

b) Beregn stenens hastighed.

Anvender så formlen for kinematik der lyder

S = S0 + V0t + 1/2 a t2

Ved jeg laver noget forkert, når jeg får t til at stå alene, men ifølge sættet, skal dette give en t = 2,7 s

Dataliste: S = 35 m, a = g = 9,82 m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

Fortegnet for a er - idet stenen falder imod y-aksens retning.


Svar #2
09. november 2011 af Seker (Slettet)

Hvordan ser formlen ud når jeg skal få t til at stå alene ? For kan stadig ikke få det til at give det rigtige resultat

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

Stenen falder imod y-aksens retning og der tages hensyn til at starthastigheden er 0 så står der:

0=-1/2*9.82*t^2+35 herefter isolerer du t og får:

t=√-35/-4,91 og dette giver to løsninger: t1=2,67 og t2=-2,67


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

Jeg går ud fra du har fundet ud af det når du ikke melder tilbage :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2011 af Jerslev (Slettet)

#3: Husk enhederne. :)


Svar #6
10. november 2011 af Seker (Slettet)

Undskyld! Jeg læste jeres svar, og fandt frem til det derefter! :)

Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Kinematik - Finde tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.