Matematik

Dufferentier funktion

14. november 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f (x) = x^3+x-2

Bestem f ' (x), og gør vha. heraf rede for, at f er voksende.

 

Jeg får mit resultat til at være 3^2+3, men er ikke helt sikker på, det er rigtigt...?

Har anvendt formlen: (a*x^n) = n*a*x^n-1 og differentieret x^3 og x hver for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt differentieret. Du har ikke anvendt formlen korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2011 af PeterValberg

f(x) = x3 + x - 2

f'(x) = 3x2 +1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. november 2011 af Solvejens (Slettet)

Hvilken formel har du anvendt?

Jeg får 3 i stedet for 1 til sidst...


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man anvender den formel, du selv har angivet i #0 på hvert af de tre led

(x3)' = 3·x2

(x)' = 1

(-2)' = 0

Resultatet bliver, som Peter Valberg skrev i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Hvordan kan du få 3?

Du skal benytte de generelle regler for differentiation. Disse siger at

(k·xa)' = k·a·xa-1 , og

(k)' = 0 


Skriv et svar til: Dufferentier funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.