Matematik

Integration ved substitution

15. november 2011 af Andreww (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg prøver at tillære mig integration ved substitution. Jeg har stillet mig selv spørgsmålet, hvad er ∫((4x+12)3+4)dx

Jeg har prøvet nogle forskellige tilgangsmåder. Jeg er kommet frem til (1/8)(4x+12)4+4x, udfra reglerne

∫(f(x)+g(x))dx = ∫f(x) + ∫g(x) og ∫(f(g(x)*g'(x))dx = F(g(x))+c

Men det er forkert! Jeg kan ikke helt se hvorfor.

 

Jeg vedhæfter lige et billede, så det er nemmere at overskue.

Pft.

Vedhæftet fil: Inetration.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af peter lind

Det du skriver i #0 og i din fil stemmer ikek overens. 1/8 skal rettesa til 1/16, hvad du også har i din fil


Svar #2
15. november 2011 af Andreww (Slettet)

Rettelse: Jeg er kommet frem til (1/16)(4x+12)4+4x


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at finde

∫ (4x+12)3 dx , da det andet led ∫ 4 dx = 4x + k jo er trivielt. For det første led benytter man subtitutionen t = 4x+12 , dt = 4dx , så

∫ (4x+12)3 dx = (1/4) ∫ t3 dt = (1/16) t4 + k = (1/16)·(4x+12)4 + k ,

∫ ((4x+12)3 + 4x) dx = (1/16)·(4x+12)4 + 4x + k

Man kan altid gøre prøve ved at differentiere tilbage igen.


Svar #4
15. november 2011 af Andreww (Slettet)

Jes, opdagede det lige. Kan du overskue hvor jeg går galt i byen ellers ? Pft


Svar #5
15. november 2011 af Andreww (Slettet)

#3

Ok, så jeg har faktisk integreret den korrekt. Kan du så forklare mig hvorfor f(x) og g(x) ikke er identiske ? Med andre ord, hvor kommer de 1296 i g(x) fra ?

Skal jeg 'bare' tolke det som en ud af uendeligt mange konstanter til stamfunktionen ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det ligger jo netop i integrationskonstanten.


Svar #7
15. november 2011 af Andreww (Slettet)

Ok, så spørger jeg bare her til sidst. Blive det bestemte integral så det samme ?

Hvis jeg tager udgangspunkt i vedhæftede, så vil eks. integralet fra 0-5 ikke være det samme i f(x) og g(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

I det bestemte integral går enhver valgt integrationskonstant jo ud, når man beregner differensen
F(b) - F(a) . Derfor bliver det bestemte integral det samme, uanset om man bruger den ene stamfunktion eller den anden.


Svar #9
15. november 2011 af Andreww (Slettet)

Oooh ja! Er du vimmer det er smart! Jeg takker mange gange, - hav en fortsat god aften.


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.