Matematik

hurtigt hjælpe

15. november 2011 af brugforhjæp (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Da Jesus blev født indsatte Jomfru Maria 1 kr. på en bankkonto til 1 % p.a.  Helårlig rentetilskrivning.

Hvis Jesus havde levet i dag, hvor meget kunne han så hæve ?

( Huske at tage højde for, at der er gået nogle dage siden sidste juleaften)

 

 

Ved ikke hvordan jeg skal regne denne opgave...


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal selvfølgelig benytte renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n

hvor n er antallet af år siden Jesu fødsel, og K0 = 1kr.

Opgaven er rent hypotetisk, da der slet ikke var tænkt på danske kr. på den tid, og også fordi det ikke vides med sikkerhed, hvornår Jesus blev født (sandsynligvis i 4 BCE).


Svar #2
15. november 2011 af brugforhjæp (Slettet)

Skal man så sige 1 x ( 1 + 0,01 ) n

 

Hvad skal jeg skrive sted for n ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2011 af hej2010 (Slettet)

Jeg kunne ikke forstå hvad du mener med 4bce ??

Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2011 af hej2010 (Slettet)

Det var til andersen jeg spurgte ;)

Svar #5
15. november 2011 af brugforhjæp (Slettet)

Ved ikke det er ikke mig der har skrevet det...


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det betyder år 4 before the common era, som man tidligere plejede at skrive 4 f.Kr.

#2

Sæt n til 2011 .


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. november 2011 af hej2010 (Slettet)

Er svaret så 2.031,11 ?

Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2011 af idabambida (Slettet)

I stedet for n, skal du skrive det antal år der er gået siden han blev født :) 


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. november 2011 af hej2010 (Slettet)

Altså 2011 ?

Brugbart svar (1)

Svar #10
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er sikkert et godt forslag. Svaret er så

K2011 = 1 · 1,012011


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er ikke det korrekte svar. Se #10.


Skriv et svar til: hurtigt hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.