Matematik

int sub

22. november 2011 af Ras111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

∫(x2+2x-4)/(x-1)

 

t= x-1            x=t+1

 

dt=dx

 

((t+1)2 +2 *(t-1) -4) / t   dt

 

så havde jeg tænkt at reducere det lidt, men tror nok der er en fejl her:

 

(t2+12+4t-2)/t dt

 

hvad er der galt og hvordan kommer jeg vidre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke noget galt.

∫(x2+2x-4)/(x-1) dx = ∫ (t2 + 4t -1)/t dt = ∫ t dt + ∫ 4 dt - ∫ (1/t) dt = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2011 af peter lind

Du kan dividere t op i de led der ikke er konstanter.


Svar #3
22. november 2011 af Ras111 (Slettet)

(t2+12+4t-2)/t dt

 

t+4t -1 ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2011 af peter lind

t+4 -1/t


Svar #5
22. november 2011 af Ras111 (Slettet)

bliver det:

∫t+4t-1

 

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se svaret i #1, hvor det er skåret ud for dig.

Det er groft sjuskeri at angive et integraltegn uden at angive en integrationsvariabel.


Svar #7
22. november 2011 af Ras111 (Slettet)

∫ t dt + ∫ 4 dt - ∫ (1/t) dt

 

det er jo ikke det samme vi får?

 

∫t+4t -1 dt         du skriver -∫(1/t)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Dit resultat er ikke korrekt i de to sidste led. Man skal jo dividere hvert led i integranden med t .


Svar #9
22. november 2011 af Ras111 (Slettet)

ja det er også rigitg tak


Svar #10
22. november 2011 af Ras111 (Slettet)

men vi integrere jo ikke noget ???? det virker lidt mystisk :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det gør vi da i allerhøjeste grad, se #1 :     

= ∫ t dt + ∫ 4 dt - ∫ (1/t) dt


Svar #12
22. november 2011 af Ras111 (Slettet)

okay glemte lige at fortælle at det er et bestemt integrale med grænserne 7 og 4 og lavet nye grænser som man jo bare sætter ind og får et tal som er arealet under grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det glemte du da at sige. Normalt nævner man nedre grænse først. Er det så grænserne i x eller i t?

I øvrigt hedder det et integral, ikke et integrale.


Skriv et svar til: int sub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.