Matematik

eksponential funktion

24. november 2011 af Heradua (Slettet) - Niveau: C-niveau

når lys trænger  ned gennem vandet i en sø, aftager lys intensiteten med dybden. for en ren og klar  sø gælder, at lysintensiteten er bestemt ved

L=100.0,69x

hvor x er dybden, målt i meter  under søens overflade

hvormange procent aftager lysintensiteten i søen ,når dybden vokser med 1,0 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af PeterValberg

Modellen for en eksponentiel funktion er:  y = b·ax

fremskrivningsfaktoren a = 0,69 (altså mindre end 1), hvilket betyder, at funktionen er aftagende

a = 0,69 betyder at y aftager med (1 - 0,69)·100% = 31% hver gang x øges med 1 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.