Kemi

empriske formel

24. november 2011 af Tweet (Slettet)

Halløjsa

En elementaranalyse viser, at et stof har

C 58, 80 %
H 9, 87 %
O 31, 33 %

Jeg har så lavet det om til gram, hvor jeg har sagt, at det er ud af 100 gram, herved

C 58, 80 g
H 9,87 g
O 31, 33 g

Dernæst vil jeg beregne det om til mol, hermed

nc = 58,80 g / 12,01 (g/mol) = 4,89 mol
nH = 9,87g / 1,008 (g/mol) = 9,79 mol
nO = 31,33 g / 16,00 (g/mol) = 1,96 mol

Så den empiriske formel for stoffet er C5H10O2... kan det passe, det jeg har foretaget mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af mathon

 

{58.80,9.87,31.33} / {12.011,1.0079,15.999} = {4.89551,9.79264,1.95825}
som divideres med sin m indsteværdi
1.95825
giver
                                            {2.5,5.0,1}      ganget med 2 giver

                                            {5,10,2}

hvoraf
                                             CxHyOz = C5H10O2
 
           

 

 


Svar #2
24. november 2011 af Tweet (Slettet)

Jeg har fundet ud af det, men mange tak alligevel : )


Skriv et svar til: empriske formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.