Matematik

Skæring mellem cirkel og linie

02. december 2011 af FVillads (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har centrum i C(1,0) og radius Kvadratrod(8) . En linje er bestemt ved ligningen y = x - 1. Bestem koordinatsttet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen.

Dette er de oplysninger der bliver givet, jeg ved det er noget med parametet fremstilling og liniensligning, så vidt jeg kan se. Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan?

Nogen der kan hjælpe? :)


Svar #1
02. december 2011 af FVillads (Slettet)

Det er forresten udenhjælpemidler


Brugbart svar (3)

Svar #2
02. december 2011 af mathon

skæring
   mellem
                                            cirklen   (x-1)2 + y2 = 8    og linjen    y = x - 1
kræver bl.a.
identisk y-koordinat
dvs

                                                    (x-1)2 + (x-1)2 = 8

                                                    2(x-1)2 = 8

                                                    (x-1)2 = 4

                                                    x-1 = ±2

                                                    x = 1±2

og
                                                    y = 1±2 -1 = ±2

                                                   
                                                   


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. marts 2012 af markbelling (Slettet)

Altså skærer linjen cirklen i punkt -2 og 2?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2012 af mathon

 

Altså skærer linjen cirklen i punkterne
                                                                            S1(-1-,2)       
S2(3,2)       
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. marts 2012 af Mille939 (Slettet)

Hvor får du tre fra? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se #2 : x = 1±2 , y = x-1 . Skæringspunkterne er derfor

         S1(-1 ; -2)      og S2(3 ; 2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. august 2013 af Cerebrum (Slettet)

Hej mathon. liii en kort forklaring til denne opgave. c(1,0) og radius er √8 og ikke 8. desuden skriverdu cirklens ligning med to x og cirkelens ligning hedder (x-a)2+(y-b)2=r2 Jeg kan bare ikke finde ud af den opgave :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. august 2013 af mathon

Skæringspunkter har ens koordinater.

Derfor skal
                  både                                           og
                                (x-1)2 + y2 = (√(8))2                 y = x - 1       være opfyldt
dvs
                                (x-1)2 + (x-1)2 = 8 .............    fortsæt selv med beregning af 1.koordinaterne som i #2


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. august 2013 af mathon

#7

2.koordinaterne beregnes ved indsættelse af de beregnede, respektive 1.koordinater
enten

            i ligningen            (x-1)2 + y2 = 8
eller
            i ligningen            y = x - 1            som  er langt den enkleste og derfor nemmeste beregning


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2014 af JustMyName (Slettet)

#4

Altså skærer linjen cirklen i punkterne
                                                                            S1(-1-,2)        S2(3,2)       
 


Hvordan blev skæringspunkt S1(-1-,2) fundet? Er indforstået med S2(3,2), men ikke S1(-1-,2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. oktober 2014 af mathon

#10

                                                  x=1\pm 2=\left\{\begin{matrix} 3\\ -1 \end{matrix}\right.

og
                                     
                                                  y=1\pm 2-1=\left\{\begin{matrix} 2\\ -2 \end{matrix}\right.

      skæringspunkter
                                                 S_1=(3,2)  og      S_2=(-1,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Af 2.-gradsligningen i x finder man x-koordinaterne for skæringspunkterne. For hver x-koordinat benytter man så liniens ligning y = x - 1  til at beregne den tilhørende y-koordinat.

        S1: x1 = -1 , y1 = x1 - 1 = -2

        S2: x2 = 3 , y2 = x2 - 1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. februar 2016 af PerHenrikChristiansen (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. april 2016 af PerHenrikChristiansen (Slettet)


Skriv et svar til: Skæring mellem cirkel og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.