Matematik

Hjælp til grænseneværdien nyt spørgsmål

04. december 2011 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøg for følgende funktioner om grænseværdien lim f(x) eksisterer  ud fra de 4 følgende opgaver.

Udfra de her opgaver skal jeg forklare om de er eksisterer eller ikke eksisterer, men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det ud, så er der en der ville hjælpe mig. På forhånd tusind tak!

a) f(x) = 3x+2 for x mindre end 2 ---- Jeg ved denne eksisterer men ved ikke hvordan jeg viser det.? 

-x +10 for x er større end 2 

 

B) f(x)= x+3 for x er mindre end 2 --- Denne eksisterer ikke men ved ikke hvordan jeg viser det.?

-3 for x er større end 2

 

C) f(x) = x^2-2x+2 for x er mindre end 2 --- Denne eksisterer men ved ikke hvordan jeg viser det?

-x^2+4x-2 for x er større end 2

 

D) f(x) = x-4/x-4 --- Denne eksisterer men ved ikke hvordan jeg viser det?

 


Skriv et svar til: Hjælp til grænseneværdien nyt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.