Matematik

Skrive en ligning...

10. december 2011 af 1234564 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i gang med en matematikaflevering, og skal bl.a. skrive en ligning ud fra følgende oplysning:
"I en klasse er der 16 piger og 20 drenge. Der er lige mange piger og drenge i skole en dag, hvor dobbelt så mange drenge som piger er fraværende.

Skriv ud fra denne oplysning en ligning, hvor x står for antal fraværende piger, og bestem antal fraværende piger..."

Er der nogle, der kan hjælpe? For jeg er godt nok lost!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Fraværende den dag:  x piger, 2x drenge
 

I skole den dag:  (16-x) piger og (20-2x) drenge. Der er lige mange drenge og piger, dvs. 16-x = 20-2x
 

Løs ligningen, så har du x
 


Svar #2
10. december 2011 af 1234564 (Slettet)

Òkay, tak for det. Nu er jeg ret dårlig til ligninger..
Men kan det så passe, at den skal løses således:

16-x = 20-2x
16 - x + 2x = 20
16 - x = 20
x = 20-16
x = 4 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af YesMe (Slettet)

ved den anden trin og tredje trin,,,    -x + 2x giver ikke -x, men x. ellers ser det rigtigt ud.


Svar #4
10. december 2011 af 1234564 (Slettet)

Arh, nej okay. Men tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Prøv at indsætte din løsning i opgaven, og kontrollér på den måde, at du har regnet rigtigt . . .


Skriv et svar til: Skrive en ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.