Matematik

Hjælp til at reducere.

10. december 2011 af Isofe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har glemt hvordan det er man skriver 3/x^2 op, så det er lidt mere overskueligt. 
Er det bare at skrive 3*x^-2?


Svar #1
10. december 2011 af Isofe (Slettet)

Egentlig vil jeg også meget gerne høre et forslag på en løsning til integralet af (2x^3+3)/x^2. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2011 af Afg4l (Slettet)

til integralet skal du bare finde stamfunktionen til det:) hvis det er med hjælpemidler kan du jo taste det ind i lommeregn. eller lign. hvis ikke kan du prøve at gange ind i parentesen dvs. du ganger x^2 med hvert led for så er det nememr at finde stamfunktion til :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af YesMe (Slettet)

3/x2 = 3x-2

f(x) = (2x3+3)/x2 = (2x3+3)x-2    så

∫ f(x) dx = F(x) + K

Du behøver ikke at substituere eller noget lign. gang parenteser med hinanden, og integrer.


Skriv et svar til: Hjælp til at reducere.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.