Matematik

LOKALT MAKSIMUM MINIMUM.

11. december 2011 af mullihamed1994 (Slettet)

Hey! 

Er i gang med en matematikaflevering. Der står, at jeg skal finde det lokale maksimum og minimum for funktionen f(x)=-x^3+12x. 

How? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2011 af Andreww (Slettet)

f(x)=-x^3+12x

f'(x) = ?

sæt f'(x)=0 - her har du minimum/maximum, da en vandret linie har hældningen 0 (ingen hældning)

Så skal du lave monotoniforhold.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2011 af mathon

ekstrema kræver
                                     f '(x) = 0


Svar #3
11. december 2011 af mullihamed1994 (Slettet)

TAK! 


Skriv et svar til: LOKALT MAKSIMUM MINIMUM.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.