Matematik

vigtig hjælp til blækregning

12. december 2011 af emmabuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælpe mig med følgende? (:


begrund hvilke af funktionerne

g(x)=4.84*0.54^x
h(x)=7.41*0.06^x
k(x)=5.37*1.95^x

der er voksende, og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f der har vækstraten 40% og for hvilken f(0)=80

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af PeterValberg

Alle er eksponentielle funktioner efter modellen y = b·ax

hvor k(x) er den eneste, der er voksende, ,idet a i dette tilfælde er større end 1

 

f(x) = b·(1+40/100)x

f(x) = b·1,4x

indsæt nu f(0) = 80 og bestem b

80 = b·1,40

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. december 2011 af emmabuc (Slettet)

tak for svar.


Skriv et svar til: vigtig hjælp til blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.