Matematik

er der nogen som gider og udybe det for mig?

12. december 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: A-niveau

en harmonisk svingning givet ved: f(x) = 4sin(2x+1)-2

bestem f¨(x) og løs ligningen f¨(x)=0,x ∈ l0;πl

jeg har bestemt f'(x)=8sin(2x+1) så nu er jeg gået i stå har ingen anelse om hvordan jeg kan løse den


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af peter lind

Hvis du ikke kan den udenad slå den inverssinus(0) op på din lommeregner og brug diverse regler for sinus(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er ikke korrekt differentieret. Den afledede af sin er cos.


Svar #3
12. december 2011 af eliat (Slettet)

hvordan slå man den på lommeregneren jeg har TI-89


Svar #4
12. december 2011 af eliat (Slettet)

jo den er rigtig det kan jeg se ffra min facitliste 

men kan du ikk uddybe det meget vigtigt jeg skal optil eksame og det meget rart at ku det her..


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

f(x) = 4sin(2x+1) - 2 ⇒ f'(x) = 8cos(2x+1)


Svar #6
12. december 2011 af eliat (Slettet)

sorry du har ret jeg har skrevet det forkert her inde..

men hvordan løser man resten ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det drejer sig så om at løse enten ligningen cos(y) = 0 eller ligningen sin(y) = 0

cos(y) = 0 ⇒ y = (π/2) + p·π , p ∈ Z

sin(y) = 0 ⇒ y = p·π , p ∈ Z

og så substituere y = 2x+1

 


Skriv et svar til: er der nogen som gider og udybe det for mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.