Kemi

Koffeinsk kemiske egenskaber... Er dette godt nok?

13. december 2011 af angalie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er igang med min SRP hvor jeg skal gøre rede for koeffeins kemiske egenskaber hvor jeg har skrevet dette?

Ved ikke hvad jeg ellers evt kan kommer ind på?

 

Koffein er et hvidligt farveløst pulver hvilket kan have en lidt bitter smag og har den molære masse på 194,19g*mol . Det har et smeltepunkt på omkring 238 °C  og et kogepunkt på 178 °C . Koffein er delvist opløseligt i vand da stoffet indeholder 2 carbonylgrupper som er polære dog er opløseligheden meget højere ved højere temperatur. Opløseligheden er ca. 2g/100ml  ved stuetemperatur og 66g/100ml  i kogende vand, dog er koffein også delvis opløseligt i ethanol og har en opløselighed på ca. 1,5/100ml  ved stuetemperatur.
Koffein kan absorbere ultraviolet lys i området omkring 270-280nm hvilket kan være brugbart hvis man vil bestemme koffeinindholdet i en given opløsning ved hjælp af en kromatografisk analyse. Her kan man først adskille de forskellige stoffer i opløsningen og herefter måle på de forskellige stoffers absorbans af UV-lys.

 

Har søgt kilder både på dansk og engelsk, noget som i syntes er mere relevant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af FrkTastefejl (Slettet)

Jeg skal præcist det samme i min srp :)

Jeg har også skrevet lidt om koffeins funktionelle grupper, hvorfor det kun er svagt basisk på trods af amin.-gruppen og at der er en alkaloid og så forklaret hvad det er..

Jeg koger bare lidt rundt i det der polarisering, så hvis der er nogen, som kan forklare det, ville det være en stor hjælp.. Har nemlig læst, at det både er vand- og fedtopløseligt, og det forstår jeg ikke helt.. Derudover, så har jeg fundet noget, hvor nogle andre diskuterer der herinde, og der kommer spørgsmålet frem om, hvorfor man ikke opløser det i madolie i stedet for vand?

Håber nogen kan hjælpe os, så jeg følger med her! :)

Mvh: Lotte


Svar #2
16. december 2011 af angalie (Slettet)

Okay hvad har du skrevet om de funktionelle grupper?


Skriv et svar til: Koffeinsk kemiske egenskaber... Er dette godt nok?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.