Fysik

Udnyttet effekt og momentkurve (kraftmomentum)

14. december 2011 af zacke (Slettet)

Hey guys,

 

Jeg har lavet et forsøg i fysik med en dampmaskine. Ud fra dette vil jeg gerne finde nyttevirkningen.
Jeg bliver bare lidt forvirret her (måske fordi jeg har set på det hele dagen).

Når jeg skal udregne nyttevirkningen havde jeg tænkt mig at bruge A = F * s (N/m = J) og så måle ud for hvor meget svinghjulet bevæger sig på 1 sek. Når jeg gør dette vil jeg så få enheden J*s = W?

Hvis dette er rigtigt så synes jeg bare, at nyttevirkningen bliver utroligt lav: (392W er den tilførte energi)

Arbejde = kraft*vej

diameter = 0,02m

Omkredsen = 0,02m * pi = 0,0628m

På 1 sekund er den nået 25 omgange med en bremsekraft på 0,4N

Derfor 0,0628m * 25 = 1,57 m

Kraft * vej = 0,4N * 1,57m (over 1 sek)

Arbejdet = 0,628 Watt

Nyttevirkning = (0,628Watt / 392Watt) * 100% = 0,16%

 

Derudover skal jeg lave en momentkurve. Er der nogle som har erfaring med det? Det trækker virkelig tænder synes jeg :). Jeg har beregnet kraftmomentum:
Kraftmomentum: Kraftmomentum = Kraft * arm
2) 0,4N * 0,01m = 0,004 N/m
3) 0,5N * 0,01m = 0,005 N/m
4) 0,8N * 0,01m = 0,008 N/m
5) 0,85N* 0,01m = 0,0085N/m
6) 1,0N * 0,01m = 0,010 N/m
7) 1,1N * 0,01m = 0,011 N/m

Og for hver af krafterne har jeg også beregnet rpm (rounds pr. minut), skal dette bare plugges ind i en graf?


Skriv et svar til: Udnyttet effekt og momentkurve (kraftmomentum)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.