Matematik

Nulpunkter for funktionen

15. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn nulpunkterne for funktionen   f(x)= 2x^3 - 8x             <--- Så kan man jo sætte den med = 0 

 

Men  jeg kan ikke rigtigt komme videre, da jeg ikke ved om jeg skal løse den som en ligning eller om den skal differensires


Svar #1
15. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Ups. Uden hjælpemidler 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2011 af mathon

 

                          f(x)= 2x3 - 8x  =  2x·(x2- 4)  =  2x(x2- 22)  = 2x·(x+2)·(x-2)


Svar #3
15. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Men hvor er Nulpunkterne henne?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. december 2011 af Anxyous (Slettet)

#3:

Som mathon viser i #2, ender du med den meget pæne ligning 2x·(x+2)·(x-2) = 0, som du kan løse vha. nulreglen.


Svar #5
16. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Men kan den ik laves om til en andengradslingning ? så jeg har: A

                                                                                                                     B

                                                                                                                     C


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. december 2011 af mathon

 

     f(x) = 2x3 - 8x

a = 2
b = (-8)
c = 0


Svar #7
17. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Nulpunkter for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.