Matematik

afledede funktion

16. december 2011 af juliemusen4 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa alle sammen.

Ved i hvordan jeg regner dette spørgsmål ud:

 

Beregn de afledede af funktion f(x) = ln x for n > 0

Mange Julehilsener

Julie :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af Tyrael (Slettet)

                    f(x) = ln(x)            ,    n > 0

                    (ln(x))' = 1/x

dvs.

                     f'(x) = 1/x


Svar #2
16. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

Ok, mange tak for det, og det hurtige svar ;-)

Hvad så hvis det næste spørgsmål hed

For en funktion f(x) er Taylorrækken for f(x) omkring a,

 

Har du, eller andre en fornemmelse af hvordan man skal udregne den. Jeg må indrømme jeg er lidt blank på disse spørgsmål

Kh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skal du beregne Taylorrækken for f(x) ? Er det for f(x) = ln(x) ?

Benyt, at f'(x) = x-1 , f''(x) = -x-2 , f'''(x) = (-1)(-2)x-3 , ... , f(n)(x) = (-1)n-1·(n-1)!·x-n ,

som skulle have været svaret på det første spørgsmål, hvis det ellers havde været formuleret mere præcist.


Svar #4
17. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa Andersen.

Mange tak for svaret.

Det er f(x) = ln(x). Jeg kan ihvertfald se i facietlisten, at dit er det rigtige resultat.

Jeg tænkte på, kan man ikke skrive det ind i maple, og maple så regner det ud?

 

Kh Julie


Skriv et svar til: afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.