Matematik

Sammenhæng mellem nogle tasl

18. december 2011 af elisabeth7 (Slettet)

Hej,

Kan nogen hjælpe mig med denne talsammenhæng?

Når man sætter 23=8 centicubes sammen i en terning og maler terningen sort får man 0 centicubes der kun er farvet på 1 side.

Når man sætter 33=27 centicubes sammen i en terning og maler terningen sort får man 6 centicubes der kun er farvet på 1 side.

Talrækken ser således ud:

23= 8 -> 0

33= 27 -> 6

43= 64 -> 24

53=125 -> 54

63=216 -> 96

Hvad er n3-> ?

Er der nogen der kan udlede en ligning udtrykt ved n?

God nat!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Visualisér det. Det er logisk, at det er midten af det malede terninger, der kun vil være malet på en side. Udled deraf sammenhængen


Svar #2
18. december 2011 af elisabeth7 (Slettet)

Tak, havde virkelig stirret mig blind på det! Men nu har jeg den!


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem nogle tasl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.