Matematik

Rumgeometri -- afstand

19. december 2011 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Betragt den vedhæftede fil. Jeg sidder og forsøger at regne opgavesættet og er gået i stå ved det sidste spørgsmål i opgave 2: Jeg søger en strategi til hvordan jeg løser dette spørgsmål!

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: 18maj-med_opg.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2011 af PeterValberg

Du får en vigtig information, idet det oplyses, at punktet D ligger på linjestykket AB, - altså mellem punkterne A og B
samt at |AD| = 5·|BD|, hvilket betyder, at D ligger 5/6 af afstanden mellem A og B regnet fra A

Dermed kan koordinaterne til D bestemmes med vektorregning:

OD = OA + 5/6·AB


Da OD er stedvektoren til punktet D, svarer koordinaterne til punktet D til koordinaterne for stedvektoren OD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
19. december 2011 af SvendMortensen (Slettet)

Tak. Kan det passe, at svaret bliver følgende?

D = (1/3, 5/2, 0)


Skriv et svar til: Rumgeometri -- afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.