Matematik

enhedsvektor der giver den retningsafledede

22. december 2011 af juliemusen4 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa igen.

Jeg har et spørgsmål som hedder:

Angiv de enhedsvektorer v, der giver den retningsafledede Dv(1,3) = 0 i punktet (2,1).

Hvordan ville i lave denne udregning?

Kh Julie

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kræver kendskab til en funktion. Den retningsafledede af en funktion f med hensyn til en retningsenhedsvektor u er

f'u = f • u


Svar #2
22. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa.

Jeg har fået oplyst en funktion der hedder:

f(x,y) = 11 sin(x^2y - 3)

Jeg ved ikke om det kan hjælpe med regningen af spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at beregne gradienten f .

Hvad menes der med "den retningsafledede Dv(1,3) = 0 i punktet (2,1)" ?


Svar #4
22. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

Ok det prøver jeg når jeg kommer hjem, er nemlig lige på arbejde nu.

Jeg er selv i tvivl om hvad der menes med:

"den retningsafledede Dv(1,3) = 0 i punktet (2,1)" ?

Det er bare det der står i opgaven. Jeg har fri kl 23.00, så prøver lige at regne på det her i nat. Håber du kigger ind imorgen, hvis du har tid der :)


Svar #5
23. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

Hej igen.

Okay jeg fandt ud af det. det er mig der har været noget upræcis. I opgave får man følgende at vide:

v = +- 1/11*√?? (-11,66)

Derfor gjorde jeg:

u1 = -11

u2 = 66

v = √-11^2+66^2 = 11 * √37

Hvilket var det rigtige resultat. Jeg undskylder forviringen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2012 af mars11 (Slettet)


Skriv et svar til: enhedsvektor der giver den retningsafledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.