Fysik

hastig hjælp - skrå kast

14. januar 2012 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle

kan nogen hjælpe med at svarer på om dette udtryk giver en tilstrækkelig beskrivelse af kanonens bane... fx hvad hvis der skal tages udgangspunkt i luftmodstand mm.

det er bevægelsesligningerne der hedder noget med.

y slut = -1/2 * g * t^2 + v0 og

x slut = v0 * cos a * t

 

mvh amanda <3


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2012 af peter lind

Det er ikke korrekt at sætte slut på. det gælder til enhver tid under kastet. Der mangler også nogle faktorer. Mere generelt gælder der

y = -½g*t2+v0*sin(a)*t +y0

x =  v0*cos(a)*t +x0


Skriv et svar til: hastig hjælp - skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.