Matematik

Planer

15. januar 2012 af jeghadertysk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Planerne a1 og a2 har ligningerne a1=3x-7y+5z =1 og a2=-6x-14y-10z=2
Angiv for hver af planerne en normalvektor og et punkt i planen. Undersøg derefter om a1 og a2 er parallelle.

Normalvektoren er (2,-7,5) og (-6,-14,-10). Resten ved jeg simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre med! Er der ikke én der kan fortølle mig, hvoran man skal gøre??? skal 1 og 2 over på den anden side af lighedstegnet, hvordan finder man et punkt og hvordan kan man se om de er parallelle

HJÆÆÆÆLP


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af peter lind

Det er forkert at skrive a1=3x-7y+5z =1 idet a1 er en plan og det øvrige er en ligning for en plan.

normalvektoren for den første plan er ikke (2,-7,5) men (3,-7,5) Tastefejl ?

Planerne er parallelle hvis normalvektorene er det


Svar #2
15. januar 2012 af jeghadertysk (Slettet)

Ja, det var en tastefejl. Skal den så hedde 3x-7y+5z-1=0 ?

Skal mn bare finde tilfældige x og y værdier for så at finde z?

Er fortegnet ligegyldigt, når man snakker om parallelle? Jeg får dem til ikke at være parallelle


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2012 af peter lind

ja

ja

Fortegnet er ikke ligegyldig, og de er heller ikke pallelle


Skriv et svar til: Planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.