Matematik

hvad er den afledende funktion for...

15. januar 2012 af silleba (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad er den afledende funktion for f(x)2x3+2x-In(x)+1/x

 

hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af peter lind

brug at (xn)' = n*xn-1 og ln(x)' = 1/x


Svar #2
15. januar 2012 af silleba (Slettet)

Vil det så sige at...

f(x)= 3-2x2-1/x+1/x

 

eller er jeg helt galt på den


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2012 af peter lind

Du er helt galt på den. Du skal bruge den første formel i #1 på det første led. Den anden formel skal bruges på det 3. led. Jeg glemte desværre en 3. formel (ax)' = ln(a)*ax, som skal bruges på det andet led.


Svar #4
15. januar 2012 af silleba (Slettet)

prøver igen er godt nok ikke helt med.

3'2x3-1+In(2x3)*2x3-x/1+x/1 ????????


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2012 af peter lind

Det første led er rigtig hvis ' skal være *. I andet led er ln(a) et tal ikke en funktion af x. Det tredje led har jeg givet løsningen tidligere. I det sidste led skal du bruge at 1/x = x-1 og så bruge den tidligere nævnte potensregel.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2012 af peter lind

Glemte at hæve en potens i #5. Det skal være 1/x = x-1


Svar #7
15. januar 2012 af silleba (Slettet)

tak for din tålmodighen :)

har prøvet igen

6x2+2-1/x2


Svar #8
15. januar 2012 af silleba (Slettet)

???

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2012 af peter lind

Nu er det kun det midterste led, der er forkert. Du skal bruge at (ax)' = ln(a)*ax. I dit tilfælde er a=2


Skriv et svar til: hvad er den afledende funktion for...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.