Kemi

2 små opgaver

17. januar 2012 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kunne godt bruge lidt hjælp til disse to opgaver.

I 1990 blev der udledt ca. 200 tons SO2 i Danmark. Hvor meget H2SO4 svarer denne SO2 mængde til hvis hvert SO2 molekyle omdannes til ét molekyle H2SO4?

Antag at al den dannede svovlsyre opløses i 3•1010 m3 vand (svarende til den årlige nedbørsmængde i Danmark) og danner HSO42-. Beregn [H3O+] koncentrationen og opløsningens pH værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Juniblomsten (Slettet)

I 1990 blev der udledt ca. 200 tons SO2 i Danmark. Hvor meget H2SO4 svarer denne SO2 mængde til hvis hvert SO2 molekyle omdannes til ét molekyle H2SO4?

finder først stofmængden af SO2:

n= m/M =( 2· 108)g /64,07 g/mol =3,12159 · 106mol

i det er nSO2=nH2SO4

så:

m =n·M= 3,12159 · 106mol·98,08 g/mol = 3,06165 ·108 g = 306,165 tons


Skriv et svar til: 2 små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.