Matematik

Parameterfremstilling af plan

17. januar 2012 af nelle33 (Slettet)

Hej :) 

Jeg kunne godt bruge hjælp til flg opgave:

En linje går gennem punktet C(1,1,29 og har retningsvektor r = (3,1,8)
Planen alphas ligning er: 2x+2y-z-16=0

Bestem en parameterfremstilling for den plan der indeholder linjen m og som er vinkelret på alpha. 

Hvordan griber jeg det an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2012 af mathon

       Bestem en parameterfremstilling for den plan, der indeholder linjen m og som er vinkelret på alpha.

dvs

     

       Bestem en parameterfremstilling for den plan der, indeholder punktet C(1,1,29) og vektorerne
       r = [3,1,8] og n = [2,2,-1].

 

hvoraf

                 β:   (x,y,z) = OC + s·r + t·n

                       (x,y,z) = (1,1,29) + s·(3,1,8) + t·(2,2,-1)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling af plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.