Matematik

Arealet under grafen hjælp

20. januar 2012 af Hayo (Slettet) - Niveau: B-niveau

I beviset for arealetfunktionen har jeg nu oprettet nogle tråde, men ingen af dem bliver rigtigt fulgt til dørs.

Jeg spurgte hvorfor det ikke blot så sådan ud i beviset:

h*f(x)<ΔA<h*f(x+h)

Jeg fik et svar der lød: "Det tillades også, at de to udtryk er lig hinanden."

Er dette fordi at grafen nogle steder kan være konstant?

 

Vh Hayo


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Idet jeg henviser til et link du gav i en tidligere tråd om dette emne, ses det, at det forudsættes, at funktionen f(x) er voksende i det betragtede interval. Det betyder, at

x1 < x2 ⇒ f(x1) ≤ f(x2)

hvor man skal bemærke det uskarpe ulighedstegn for funktionsværdierne. Derfor kan man om arealerne kun slutte

h · f(x) ≤ ΔA ≤ h · f(x+h)


Svar #2
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

#1

Jeg tænker, at hvis funktionen er ens, og x1 < x2 , så må f(x1) < f(x2), altså med et skarpt ulighedstegn. Hvorfor er det ikke sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordi det definitinen for en strengt voksende funktion.


Svar #4
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

#3

Okay, men kan du forklare hvorfor at det er sådan?

 

wiki siger nemlig noget andet: http://da.wikipedia.org/wiki/Voksende_%28matematik%29


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den siger jo præcis det, jeg har forklaret, hvis du ellers læser efter.


Svar #6
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

#5 jeg tog fejl, syntes du skrev strengt voksende.

Men kan du forklare hvorfor, at det er sådan, altså at  x1 < x2 ⇒ f(x1) ≤ f(x2)

 


Svar #7
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

Desuden - kan beviset laves hvis der er tale om en strengt voksende funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

En voksende funktion er defineret som en ikke-aftagende funktion.

#7

Beviset gælder også for strengt voksende funktioner. En strengt voksende funktion er også voksende. Men for at beviset fungerer, er det kun tilstrækkeligt at antage, at funktionen er voksende.


Svar #9
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

#8 Hvis du har en voksende funktion, f(x1)=b*ax1 og f(x2)=b*ax1

 hvor at x1 < x2 , så bliver det vel at f(x1) <f(x2). Hvilke funktioner gælder det for at f(x1)=f(x2) hvis x1 < x2

"er det kun tilstrækkeligt at antage, at funktionen er voksende" - er det fordi, at uligheden ellers ikke kan "løses" hvis der står f(x)*h <ΔA<f(x+h)*h ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Enhver konstant funktion er voksende (men ikke strengt voksende).

""er det kun tilstrækkeligt at antage, at funktionen er voksende" - er det fordi, at uligheden ellers ikke kan "løses" hvis der står f(x)*h <ΔA<f(x+h)*h ?"
Nej, slet ikke. Som jeg skrev i #8 er de strengt voksende funktioner jo inkluderet i beviset.


Svar #11
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

#10

Måske formulerer jeg mig lidt skævt, men jeg vil vide om man kan lave beviset hvis det KUN er en strengt voksende funktion der er tale om.


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Beviset virker jo også for en strengt voksende funktion.


Svar #13
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

#12

Det er jeg udemærket godt klar over...

 

TIl det første jeg skriver i #9, kan det forklares


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg forstår ikke, om der er noget, du spørger om her? Jeg svarede på dit første spørgsmål fra #9 i #10.


Svar #15
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

Er der en funktion, hvor x1<x2 således at f(x1)=f(x2) - har du et eksempel på en sådan funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det har jeg jo svaret på i #10. Genlæs #10:

     "Enhver konstant funktion er voksende (men ikke strengt voksende)."


Svar #17
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

#16

Så fatter jeg ikke dit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvad er det, du ikke forstår?

I #9 bad du om et eksempel på funktioner, for hvilke det gælder, at x1 < x2 ⇒ f(x1) = f(x2), hvilket jeg fortolkede som en efterlysning af funktioner, der er voksende uden at være strengt voksende. Jeg oplyste som svar, at enhver konstant funktion opfylder den betingelse, altså enhver funktion af formen f(x) = k .


Svar #19
20. januar 2012 af Hayo (Slettet)

Jeg undskylder - jeg tænkte mig ikke om da jeg læste, forstår godt hvad du mener.

Men når jeg spørger om man kan lave beviset kun med en strengt voksende funktion, er det fordi at jeg vil vide om det er muligt.

Hvis man kun ser på den strengt voksende. 


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Beviset virker jo allerede for en strengt voksende funktion. Genlæs #12. Hvad er dit problem?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 49 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.