Matematik

Hej, er du god til integralregning?

24. januar 2012 af olav1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg håber I vil hjælpe mig med nedenstående spørgsmål:

To funktioner f og g er givet ved

f(x)= 1/3x^3-4x+6 og g(x) = -x+6

Graferne for f og g afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Tegn graferne for f og g, og bestem arealet af M.

En vandret linje skærer grafen for f i enten ét, to eller tre punkter.

b) Bestem de værdier af b, for hvilke linjen med ligningen y=b skærer grafen for f i netop to punkter

____________________________

JEG HAR LAVET OPGAVE A, SÅ DET ER KUN OPGAVE B JEG IKKE KAN FINDE UD AF.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af mathon

b)
        find ud af hvor f(x) har lokalt minimum
 
        beregn værdien af det lokale minimum

        sæt b lig med enne værdi

        f(x) og g(x) har da netop du fælles punkter


Svar #2
25. januar 2012 af olav1000 (Slettet)

hvordan kan du vide at det ikke er et maksimun der skal findes?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2012 af mathon

fordi
            f '(x) = x2 - 4 = (x+2)(x-2)


fortegnsvariation for f '(x):                  +         0            -          0         +
                                      x:        __________-2____________2__________
             monotoni for f(x):         voksende lok maxaftagende  lok min   voksende


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2012 af mathon

kan ses, at
                      at linjen y = b får netop to fælles punkter med grafen for f(x)

når
                      x = -2   eller   x = 2
dvs       
              når
                      y = b = f(-2) = (34/3)   eller   y = b = f(2) = (2/3)  


                      


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2012 af mathon

svaret i #1 burde derfor have været

b)
        find ud af hvor f(x) har lokalt maksimum/minimum
 
        beregn værdien af det lokale maksimum/minimum

        sæt b lig meddisse værdier

        graferne for
                          y = f(x) og y = g(x) har da netop du fælles punkter


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2012 af mathon

graferne for
                          y = f(x) og y = b har da netop du fælles punkter


Svar #7
25. januar 2012 af olav1000 (Slettet)

Jeg siger mange tak!


Skriv et svar til: Hej, er du god til integralregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.