Matematik

Hjælp til matematik aflevering

25. januar 2012 af Astx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)
Jeg håber der er nogle der kan hjælpe med min aflevering, jeg er nemlig gået i stå  ved sidste opgave.
 

For er en bestemt kobbertråd kan sammenhængen mellem den elektriske modstand og temperaturen udtrykkes ved formlen: y= 0,218x + 56
(X= er temperaturen målt i ºC og y er modstanden målt i ohn.)

a) Hvad fortæller tallene 0,218 og 56 om sammenhængen mellem modstanden og temperaturen?
b) Ved hvilken temperatur er modstanden 65 ohn?

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig med spørgsmål a, jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. Meget gerne også opg. b, den er jeg ikke sikker på hvordan jeg skal gribe an. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af klimasven (Slettet)

Prøv at sætte temperaturen til 0 og find dermed y. 

Sæt derefter temperaturen til 1 og find ligeledes y. 

Træk de to resultater fra hinanden og sammenlign med spørgsmålet.

I spm b) skal du løse ligningen 0,218x+56=65. Det kan du gøre på lommeregner eller lign


Svar #2
25. januar 2012 af Astx (Slettet)

Ok tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2012 af mathon

vækst  
             dy/dx = 0,218

dvs
            at modstanden stiger med 0,218 Ω pr grads opvarmning

            at modstanden ved ºC er 56 Ω


Svar #4
25. januar 2012 af Astx (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.