Matematik

diagonal i terning

30. januar 2012 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find skæringen mellem to diagionaler i en terning med sidelængde 1. Det burde være nemt, men jeg kan ikke få det til at passe. Hvis vi indlægger et koordinatsystem kan vi jo passende liggende det så det ene hjørne ligger i origo. Så vil en parameterfremstilling for første diagonal være:
(x,y,z)=t*(1,1,1)
Samtidig kan vi så kigge på det hjørne, der ligger i (1,0,0). Diagonalen gennem det må have parameterfremstillingen:
(x,y,z)=(1,0,0)+s*(-1,1,1)

Men når man sætter disse to ligningssystemet mod hinanden fås ikke noget der giver mening. Kan man ikke gøre det sådan her, og hvis jo, hvad er så min fejl? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt fremgangsmåde. Løs systemet

(x,y,z) = (t,t,t)

(x,y,z= (1,0,0) + (-s,s,s) , dvs

t = 1-s
t = s
t = s ,

dvs 2t = 1, eller

t = 1/2 , s = 1/2

svarende til skæringspunktet (1/2 . 1/2 , 1/2)


Skriv et svar til: diagonal i terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.