Kemi

Noget med Henrys lov

31. januar 2012 af methane (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig i gang med de her 2 opgaver, som omhandler Henrys lov? (kunne desværre ikke komme til forelæsningen)

KHHenrys konstant= Ca/Pa

Opgave 1:

Calculate air-water distribution at 25?C in a system consisting of 1 L water and 1 m3 air of the following compounds: CH4; N2O; Dimethyl sulfide; 4-methylphenol

Svar

Mit bud:

Er lidt i tvivl om hvad jeg egentlig skal beregne, men gætter på at det er Ca (koncentration af gas i vandfasen)

Henrys konstant kan jeg slå op dvs 0.0014 mol/kg*bar

og Pa= n*R*T/V=(m/M)*R*T/V=(655.6 g /16.04 g/mol)*(83.14472 l*mbar*bar/K*mol/1000)*298.15 K / 1000 l

massen på 655.6 er svarende til densiteten pga. den er 655.6 g/l og der oplyses at der er en liter

dvs

Ca=Pa*KH=0.001418 mol/kg

 

Er jeg helt på afveje? Er generelt lidt i tvivl om hvilken volumer man skal bruge hvornår.

 

Calculate equilibrium gas phase concentrations of 4-methylphenol (4MP) and dimethyl sulfide (DMS) at:
10, 25 and 40 degrees C
above a liquid that contains:
10 mg/L of 4MP (mw 108) and 0.01 mg/l of DMS (mw 62)

Svar er lidt itvivl mht hvad forskellen er på de 2 spørgsmål - udover at det må være noget med en ligevægtskonstant eller

måske Keq=Cg/Cl= (Pa/R*T)/(densitet/MW)

 

Vores underviser har fortalt om denne side: http://webbook.nist.gov/chemistry/ Hvis I kender den - ved I måske om densiteterne kan findes der.

 


Skriv et svar til: Noget med Henrys lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.