Kemi

Beregn, hvor meget ethanol der kan dannes ved omsætning af 10 g glucose.

03. februar 2012 af guimle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jah, overskriften siger det hele: Beregn, hvor meget ethanol der kan dannes ved omsætning af 10 g glucose.

Jeg er helt lost, og ved slet ikke hvordan jeg skal begynde(jeg er alt andet end god til kemi).

Reaktionsskemat ser vel sådan her ud:

C6H12O6 --> 2CO2 + 2CH3CH2OH

Jeg har regnet M og n ud for Glucose/Fructose:

m: 10g

M: 180,15588 g/mol

n: 0,056 mol

Og så har jeg også regnet M ud for ethanol:

M: 67,35 g/mol

Jeg ved ikke om det er rigtigt, eller noget som helst, er der ikke en der vil være sød at hjælpe mig


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. februar 2012 af mathon

  M(C6H12O6) = sum({6,12,6}*{12.011,1.0079,15.999}) g/mol = 180.155 g/mol

  M(C2H5OH) = M(C2H6O) = sum({2,6,1}*{12.011,1.0079,15.999}) g/mol = 46.0684 g/mol

  M(CO2) = sum({1,2}*{12.011,15.999}) g/mol = 44.009 g/mol

 

 

 

                                                C6H12O6   ---> 2 C2H5OH   +  2 CO2
ækvivalente stofmængder i mol:           1                        2                    2
ækvivalente stofmasser i g:            180,155              92,1368         88,018
ækvivalente stofmasser i g:                      10                       x                   y

 

        omregningsfaktor  = 10 / 180,155 = 0,055508

                                               x = (92,1368 g) · 0,055508 = 5,11 g

                                               y = (88,018 g) · 0,055508   = 4,89 g
 


Svar #2
03. februar 2012 af guimle (Slettet)

TAK!!!

 


Skriv et svar til: Beregn, hvor meget ethanol der kan dannes ved omsætning af 10 g glucose.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.