Matematik

Konstanter

07. februar 2012 af Saraxoxo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Indholdet af kulddioxid (CO2 ) i atmosfæren øges ved afbrænding af kul og olie. Ved Mauna Loa-observatoriet på Hawaii har man i en årrække fulgt stigningen i atmosfærens CO2 -indhold. I tidsrummet 1960-1966 beskrives indholdet i atmosfæren lineært, som
y = 1,38x+313,
hvor  y er kuldioxidindholdet i ppm (parts per million), og x  er antallet af år efter 1960.

 Forklar betydningen af de to involverede konstanter i modellen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2012 af Euroman28

Jamen det er jo egentlig nemt.

Når du ser på y = ax + b (formlen for en ret-linje) og tegner en vilkår linje.

Hvad er "a"? Hvad er "b" ?

Hvis du ser på y(0) = 313. Hvad betyder det vedr. b?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (4)

Svar #2
07. februar 2012 af mathon

                                   y = f(x) = 1,38x + 313

                                   yo = f(0) = 1,38·0 + 313 = 313

            kuldioxidindholdet i ppm i åetr 1960 er 313

            væksten er
                            dy/dx = 1,38   dvs konstant tiltagende med 1,38 ppm pr år i årene 1960-1966


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2018 af Wande (Slettet)

CO2-indholdet i atmosfæren de senere a°r kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen

y =2, 06 . x + 369, 5 ,
Hvor y er CO2-indholdet i atmosfæren, ma°lt i ppm, og x er antal a°r efter 2000. ?


Skriv et svar til: Konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.