Matematik

Differentiere ln(x)+7

08. februar 2012 af hejjegheddercamilla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften allesammen :-)

Jeg har virkelig brug for jeres hjælp!!

Nogen der kan forklare mig hvordan man differentiere ln(x)+7, for jeg er godt nok på bar bund!

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af mathon

                 ln '(x) = 1/x        x>0


Svar #2
08. februar 2012 af hejjegheddercamilla (Slettet)

Jeg forstår ikke?

ln'(x)=1/7 ???

Ved jo ikke hvad x er


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af mathon

                      
                               f(x) = ln(x) + 7     x>0

                               f '(x) = (1/x)   


Svar #4
08. februar 2012 af hejjegheddercamilla (Slettet)

Ja, men jeg ved jo ikke hvad x er?

jeg skal vel sætte x's værdi ind i (1/x)??


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2, #4

Der er tale om at differentiere en funktion f(x), hvor x er den uafhængige variable.


Svar #6
08. februar 2012 af hejjegheddercamilla (Slettet)

Hvordan den kan gå fra f(x)=ln(x)+7 til f’(x)= (1/x)
Det giver i mit hoved ingen mening hvordan den gør det, hvor bliver 7 af??


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man differentierer funktionen. Slå op i din bog og repeter reglerne for, hvordan man differentierer. Differentialkvotienten af en konstant er 0 .


Svar #8
08. februar 2012 af hejjegheddercamilla (Slettet)

Nååååh ja!! Det er rigtigt! 

Mange tak for hjælpen!

God aften :)


Skriv et svar til: Differentiere ln(x)+7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.