Matematik

tage højde for enheder - hvordan?

08. februar 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen

 

Jeg har rigtig svært ved, at finde ud af, hvordan jeg i en udregning skal tage højde for de forskellige enheder? F.eks. i eksemplet jeg har vedhæftet. Kan I forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af NejTilSvampe

Enhederne skal passe sammen på begge sider af lighedstegnet. Så du behandler dem præcis som du ville gøre med en ligning.

f.eks.  (jeg finder bare på tal her)

15 J/kg * 15 kg = 225 J

fordi   J/kg * kg = J

 


Svar #2
08. februar 2012 af cecilied34 (Slettet)

Fordi at J/Kg * kg = J? Eller?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af mathon

enhedsmæssigt
                              
                   opvarmning is         smeltning       opvarmning vand        fordampning

                    kg·J/(kg·K)·K           kg·(J/kg)         kg·J/(kg·K)·K               kg·(J/kg)


Skriv et svar til: tage højde for enheder - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.