Matematik

Hjælp til Potens Funktion

19. februar 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: C-niveau

har punkterne

Tabellen angiver en sammenhæng mellem to variabler x og y
X ,  2      5         10              20          50
Y, 157   683    2070       6270     27180

Sprøgsmålet lyder på:

C) Hvor mange procent stiger y, når x stiger 12%

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af peter lind

brug regressionsanalyse på de data


Svar #2
19. februar 2012 af Fleakeren (Slettet)

så finder jeg jo bare en forskrift, men ikk fortrinsvis procent stiningen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2012 af peter lind

Det er korrekt; men du kan bruge forskriften til at besvare spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når man har bestemt forskriften for potensfunktionen på formen f(x) = b·xa , kan man så beregne ændringen i y ved en given ændring i x:

[ (f(x + 0,12·x) - f(x)) / f(x) ] · 100% = [ (b·(1,12x)a - b·xa) / (b·xa) ] ·100%

                                                           = [ 1,12a - 1 ] · 100%


Svar #5
19. februar 2012 af Fleakeren (Slettet)

forskriften er : 51.8424x^1.60088. 

har siddet og prøvet lidt.. men er komplet lost. og sorry andersen, er ikke helt med på din formel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Forstår du ikke, at det er

[ (f(x + 0,12·x) - f(x)) / f(x) ] · 100%

der skal beregnes?

Resten er jo blot at indsætte forskriften i den formel.

 


Svar #7
19. februar 2012 af Fleakeren (Slettet)

[ (f(x + 0,12·x) - f(x)) / f(x) ] · 100%  <--  nop undskyld.. men kan virkelig ikke se mig ud af den.. [f(x  <-- ?? og f(x)) / f(x) ]


Svar #8
19. februar 2012 af Fleakeren (Slettet)

evt. en som har et lidt mere simpelt svar heh? eller der kan fordybe det lidt :/?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2012 af mathon

   Der findes ikke noget simplere svar.
   Men det kan evt. skrives lidt forskelligt

               af
                            y = 51,842408·x1,600876
  fås
                            y2/y1 = (x2/x1)1,600876
  og
                            y2/y1 = (1,12x1/x1)1,600876

                            (1+ry) = 1,121,600876 = 1,19892

                            ry = 0,19892 = 19,892% ≈ 19,9%
                     


                         
                          
 


Skriv et svar til: Hjælp til Potens Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.