Kemi

Enheder vs. resultat

19. februar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Jeg skal i en opgave vise at ligevægtskonstanten ved 200 *C er 1,5*10-4 bar-2 og kommentere resultatet.

Vi har reaktionen:

CO2 (g) + 3 H2 (g) <---> CH3OH (g) + H2O (g)  (a)

Jeg får ΔS = -289,725 og ΔH= -87,32

Da entropien og entalpien ikke bliver meget påvirket af en ændring på temparturen vælger jeg at at udregne Gibbs-energien til temperaturen 473 (200 *C) ved at bruge formlen:

ΔG = ΔH - T*ΔS = (-87,32*10^3)J/mol - 473*(-289,725) J/mol*k  = 49719,9 (den har ingen enhed, men burde den ikke være kJ/mol el. J/mol?)

Så finder jeg ligevægtskonstanten K:

ln (K) = -ΔG/(R*T)= -49719,9/(8,314 J/mol*K * 473 K) = -12, 64 <--> e^lnk = 3*10^6 hvilket ikke passer med at det skal give 1,5*10^-4 hvad gør jeg forkert? Passer enhederne ikke sammen? 

 



Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af mathon

          

                                   ΔG      =      ΔH          -       T  ·ΔS
enheder
                                J/mol    =     J/mol         -   K · (J/(mol·K))

                                J/mol    =     J/mol         -       J/mol

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2012 af vejgeh (Slettet)

Din ΔG = 49719,9 skal have enheden J/mol. Du har jo (-87,32*103)J/mol - 473 K*(-289,725) J/mol*K.   På dit T*ΔS-led har du jo K   *  J/(mol*K), hvilket giver J/mol.

Har ikke tjekket om dine udregninger passer (tastefejl etc.), men du må skulle have trykket med i dine beregninger på en eller anden måde. Det ligger mig dog rimelig fjernt hvordan man gør det, men tjek evt. http://www.chemguide.co.uk/physical/equilibria/kp.html .. Den hjemmeside hjalp mig godt igennem et makroskopisk fysisk kemi-kursus på universitetet.


Svar #3
19. februar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Er min fremgangsmåde rigtig? er den virkelig så svær?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. februar 2012 af mathon

                          -ΔG/(R·T)       er dimensionsløs = talværdi


Skriv et svar til: Enheder vs. resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.