Kemi

formelle og aktuelle koncentrationer

21. februar 2012 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

5,00 g nacl opløses i demineraliseret vand og der fortyndes op til 1,00 l? find den formelle og dernæst den aktuelle koncentration af stoffer og ioner i følgende opløsning.

 

hjææælp:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2012 af mathon

   vandopløseligheden af NaCl er ved 20ºC
                                 
                                        360 g/L

   hvorfor de 5,00 g NaCl - ved omrøring - opløses helt

                                       n = m/M = (5,00 g) / (58,45 g/mol) = 0,085543 mol

 
                   formel koncentration
                       c(NaCl) = n/V = (0,085543 mol) / (1 L) = 0,085543 M

               
 molære koncentrationer                          NaCl (s)   --->   Na+ (aq)   +   Cl- (aq)
                    start                                   0,085543             0                 0                          formelle
                    i opløsning                               0              0,085543      0,085543                 aktuelle
                           
                     


  


Skriv et svar til: formelle og aktuelle koncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.