Matematik

Funktion

21. februar 2012 af jonasbay123 (Slettet)

Hej kunne virkelig godt bruge noget hjælp med den her opgave !

På forhånd tak !

Andelen af mandlige analfabeter i verdens lavindkomstlande kan med tilnærmelse beskrives ved funktionen g med regneforskriften

   g(x) = -0,73x + 50 ,

hvor g(x) angiver andelen af mandlige analfabeter, og x er antal år efter 1970.

b) Bestem andelen af mandlige analfabeter i 2005.

c) Bestem andelen af kvindelige analfabeter på det tidspunkt, hvor andelen af mandlige
analfabeter er 20.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af PeterValberg

b)

2005 er 35 år efter 1970, så du indsætter "bare" 35 som x i forskriften:

g(x) = -0,73x + 50
g(35) = -0,73·35 + 50
g(35) = ???

c)

først løser du ligningen:

20 = -0,73x + 50
...
x = ???

og indsætter denne x-værdi i forskriften for kvindelige analfabeter
(fra dit tidligere indlæg)

 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.