Matematik

Haster - bestem de spidse vinkler mellem diagonalerne

22. februar 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med sidste del af denne opgave da jeg ikke helt forstår den?

656: Punkterne A (6,4) og B (3,0) og C (4,1) udspænder sammen med punktet D parallellogrammet ABCD. Find koordinaterne til D. Vis, at parallellogrammet er et rektangel, og bestem den spidse vinkel mellem diagonalerne.

 

Hvordan finder man spidse vinkler? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af peter lind

Du skal have fat i vektorer, der peger langs eller vinkelret på diagonalerne. Hvad har du fundet frem til ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Parallellogrammet er ikke et rektangel

------------------------------------

AC's hældning = (4-1) / (6-4) = 3/2 = tan (v1) ............ v1 = 56,31 grader   (v er diagonalernes vinkler med x-aksen)

BD's hældning = (5-0) / (7-3) = 5/4 = tan(v2) ............. v2 = 51,34 grader

v2 - v1 = 4,97 grader


Skriv et svar til: Haster - bestem de spidse vinkler mellem diagonalerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.