Matematik

Krise!! Bestem vinklerne ΔABC

27. februar 2012 af Nikgi0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen.

Jeg står overfor en opgave jeg ikke lige kan svare på, håber i kan hjælpe :)

Bestem vinklerne ΔABC, når A(5,8), B (8,13), C (12,8)?

Hvordan griber jeg den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af nielsenHTX

find |AB| , |AC| og |BC| hvorefter cosinusrelationen kan bruges

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn længderne af de tre sider i trekanten og benyt så cosinusrelationerne til at beregne vinklerne.

Hvis man kender til vektorregning, kan man bestemme vinklerne mellem vektorerne AB og AC, mellem BA og BC, og mellem CA og CB .


Svar #3
27. februar 2012 af Nikgi0 (Slettet)

jeg skal regne det ud fra vektorregning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så har du jo svaret i #2.


Svar #5
27. februar 2012 af Nikgi0 (Slettet)

men hvordan med vektorregning, skal jeg regne det ud :)

jeg behøver en uddybning :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2012 af mathon

                a = |BC| = √(12-8)2 + (8-13)2) = √(41)

                b = |AC| = √(12-5)2 + (8-8)2) = √(49)

                c = |AB| = √(8-5)2 + (13-8)2) = √(34)
 

brug cosinusrelationen på formen

 

                 cos(A) = (b2+c2- a2) / (2bc)

                 cos(B) = (a2+c2- b2) / (2ac)

                 cos(C) = (a2+b2- c2) / (2ab)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt, at vinklen v mellem to vektorer a og b kan beregnes af

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

og anvend formlen på hvert af de tre sæt af vektorer listet i #2.


Skriv et svar til: Krise!! Bestem vinklerne ΔABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.