Matematik

Differentier

27. februar 2012 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, kan i lige hjælpe med at diffentier 2 opgaver?

Begge opgaver er uden hjælpemidler.

a) f(x)=2ln(x^2)

b) g(x)= sin(2x^2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2012 af mathon

a)
            f '(x) = 2 · (1/x2) · (2x) = 4/x             x≠0

b)
            f '(x) = cos(2x2) · 2 · 2x  =  4x·cos(2x2)          


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2012 af Salihu (Slettet)

min computer giver noget andet i b):

f'(x) = (pi*cos(2x2)/180)*4x  =  pi*x*cos(2x2)/45

?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2012 af mathon


                        ...benyt vinkelmålet radianer               :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2012 af peter lind

Det er fordi din maskine regner med at det står i grader ikke radianer. Hvis intet andet er angivet regner man altid med radianer i trigonometriske funktioner i differential og integralregning


Svar #6
27. februar 2012 af turok (Slettet)

ja, men hvilke regneregler bruger, kan ikke rigtig finde ud af det, da man vel skal både bruge regnereglen for ln og x^a?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2012 af peter lind

Se #1


Svar #8
27. februar 2012 af turok (Slettet)

ja, men det står ikke lige det står i min bog? nogen der vil skrive den?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg er sikker på, at formlen for differentiation af en sammensat funktion står i din bog.

(g(h(x)) ' = g'(h(x)) · h'(x)


Svar #10
28. februar 2012 af turok (Slettet)

forstår stadig ikke hvordan du for den til 4/x


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er skrevet ud i detaljer i #2. Hvad forstår du ikke i det? Man differentierer først logaritmen og beholder argumentet, og så differentierer man den indre funktion i logaritmen.


Svar #12
28. februar 2012 af turok (Slettet)

borset fra der vel er blevet brugt lommeregner der? kan bare ikke få det til at give op når jeg skal regne det i hånden, mangler nogle mellemreninger.


Brugbart svar (1)

Svar #13
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, der er ikke brugt lommeregner.

(2·ln(x2))' = 2 · ln'(x2) · (x2)' = 2 · (1/x2) · 2x = 4 / x


Svar #14
28. februar 2012 af turok (Slettet)

Tak ;)


Skriv et svar til: Differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.