Kemi

Kalkvands formel

03. marts 2012 af sashii
Er i tvivl om mættet kalkvands formel. Er det CaCl2 eller Ca(OH)2 ?

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2012 af Fingerpin (Slettet)

Ca(OH)2


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2012 af mathon

     kalkvand er 
                                                   Ca2+ (aq)   +   2 OH- (aq)

     opløselighedsproduktet er        
                                                   Ks = 3,1·10-5 M3

   kaldes den molære opløselighed for s(olubility)
   haves
                                                   Ca(OH)2 (s)   <--->   Ca(OH)2 (aq)   <--->   Ca2+ (aq)   +   2 OH- (aq)
   molære koncentrationer:                                                       s                              s                   2s

   hvoraf for ionproduktet i mættet tilstand

                                                  [Ca2+(aq)] · [OH-(aq)]2 = Ks = 3,1·10-5 M3

                                                  s · (2s)2 = 3,1·10-5 M3

                                                  4s3 = 3,1·10-5 M3

                                                  s = ((3,1·10-5 M3) / 4)1/3 = 0,019789 M ≈ 0,02 M
                                             

                          mættet kalkvand er således 0,02 M Ca(OH)2


Skriv et svar til: Kalkvands formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.